Publisert i 2015

2015 -6

Demonstrasjonstog

Ikke spis egg!
La egget leve!
Nei til speilegg!
Ned med eggedosis!

Slagordet ble ropt rytmisk mens demonstrasjonstoget marsjerte nedover kjøkkenbordet.
Heldigvis at matmor og flokken hennes kom hjemom en tur i dag før de reiste videre på påskeferie i morgen, tenkte Trillebårhøna. Hun og Svenskehøna 2004 hadde planlagt denne aksjonen lenge, allerede tidlig i februar hadde de begynt å prate om det grusomme ved at det ble spist så mye egg i påska, tenk på alle de stakkars kyllingene som aldri ble født. For ikke å snakke om de stakkars burhønsene som kun levde for å legge egg. Det var ikke et liv verdig en høne.

Bak kaker uten egg!
Omelett er ut!
Bort med Eggerøre!
Gult er IKKE kult!

Svenskehøna 2004 sjanglet litt, hun kjente hun begynte å bli sliten. Planleggingen av denne dagen hadde tatt på mer enn hun hadde trodd. Hun var også litt skuffet over at ikke alle hønene i flokken hadde sluttet opp om demonstrasjonen. Hvordan kunne de være så lite interessert i at alle egga ble spist. Hvis menneskeheten fortsatte på denne måten var hun sikker på at høner ble en utdødningstruet rase, i hvert fall kom de snart til å komme på rødlista over truede raser. Huff, grøss og gru, nei dette orket hun ikke tenke på mer.

Ned med Eggesmør!
Nei til kokt egg!
Pocherte egg er harry!
Bort med eggesalat!

Trillebårhøna kikket bort på Svenskehøna mens de marsjerte, hennes beste venn gjennom mange år. «Håper virkelig matmor får øynene opp for hvor viktig det er å slutte spise egg.» Svenskehøna fnyste litt over det Trillebårhøna sa og svarte «Er ikke så sikker på det du, Ullhøna 2014 fortalte meg at de har spist egg og bacon til frokost to dager på rad nå, ute på øya, og i går hadde matmor til og med laget vaffelrøre som de hadde med på tur». «Og, jeg, jeg» Lille Gul pep av opphisselse, «Jeg hørte ene dattera hennes spurte om ikke matmor kunne kjøpe flere egg på butikken i morgen.» «Dette er nytteløst» sukket høna med de blå buksene, «jeg orker ikke mer, kan ikke noen andre ta denne kampen?» Svenskehøna og Trillebårhøna vekslet blikk, «Det er kanskje på tide å gi seg?» spurte Trillebårhøna. «Ja, greit, vi har i hvert fall fått markert hva vi står for, nok får være nok og egg får være egg» Svenskehøna snudde seg mot de andre og ropte «Stopp, vi gir oss nå, takk for oppmøte og bra jobba.»

«ÅÅÅÅÅ, så sliten jeg er, hadde ikke orket et skritt til» sa Lille Gul mens hun støttet skiltet sitt opp mot blomsterpotta. «Lurer på hvem som kom først jeg», mumlet hun for seg selv « høna eller egget?» «Det vil mamma aldri svare meg på» Lille Gul grublet litt på dette mens hun tuslet hjemover «Jeg tror det var kyllingen som kom først jeg, alle vet jo at man må være kylling før man blir høne…»

Reklame

Forfatter:

Hver påske skriver jeg historier om påskehønene mine. En ny historie hver dag i påsken. Totalt 9. Dette har jeg gjort i flere år. Har etterhvert fått en del fans og koser meg stort med denne hønsegalskapen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s