Publisert i 2016

2016 – 2

Frittgående høns

Fyttikatta, jeg kjeder meg, tenkte BrilleLilla, hun satt i vinduskarmen og dinglet med beina mens hun høylytt tygget på en tyggis. De andre hønene hadde sakt at det var kjempegøy å være med til Håøya, men her skjedde det jo absolutt ingenting. Alle bare solet seg, slappet av, spiste, skravlet og gikk tur, herlighet for en døll gjeng. BrilleLilla dro i tyggisen og funderte på hva hun kunne finne på. Hun dere Høne 2013 ser passe teit ut, tenkte Brillelilla, hun er sikkert like tom i hodet som hun er i kroppen, jeg prøver meg på litt bøll på henne.
« Det er en ting jeg lurer litt på» BrilleLilla satte de kvikke øynene sine i Høne 2013. Høne 2013 var som vanlig ikke langt unna der Hane 2009 oppholdt seg, de to holdt alltid sammen. «Hva lurer du på lille venn?» Høne 2013 snudde hodet mot BrilleLilla. «Jo, altså, jeg fikk være med matmor på butikken i dag, hun skulle blant annet ha noen egg. I eggedisken var det massevis av forskjellige eggepakker, noen med sol på, noen med bilder av høner på og noen var helt rosa. På alle pakkene sto det:  Egg fra frittgående høns. Og nå lurer jeg på, hva betyr det? Egg fra frittgående høner?»

Høne 2013 tenkte så det knaket, pokkers nysgjerrige ungdom da. Hvorfor måtte de unge alltid lure på så mye, hun visste vel ikke hva frittgående høner var, det var da også et merkelig uttrykk…  Men hun måtte jo gi  et klokt svar, hun så nå at Hane 2009 skakket på hodet, han fulgte med på hva hun skulle si. «Eh, jo nå skal du høre, frittgående høner, det er jo noe de aller fleste høner er, altså helt vanlige høner som går rundt omkring. Såå har du noen som er litt finere, det er slike som meg og Hane 2009, vi er en litt finere type høner, det ser du jo?» «Vi kalles burhøns, det er fordi vi er lagd av metall» Brillelilla hadde stoppet å tygge tyggis, hun fulgte oppmerksomt med på det Høne 2013 sa med halvåpen munn. «Vi burhøns» fortsatte Høne 2013 «vi er så fine vi, at våre egg er alt for eksklusive til å selges i butikker, de får du kun kjøpt på E-bay» Høne 2013 hadde hørt matmor snakke om å handle på E-bay og det navnet hørtes så flott ut, at der solgte de sikkert egg fra burhøns også.

BrilleLilla fniste litt og nikket ettertenksom til svaret hun fikk. Herregud hun er jo enda dummere enn jeg trodde tenkte hun, jeg stikker bort til Romeo som står i den andre vinduskarmen og forteller at Høne 2013 ikke har snøring på hva hverken frittgående høns eller burhøns er for noe, skolelærdom spør du meg. «Tusen takk for hjelpen, det var det jeg visste at du hadde greie på mye, så flotte knapper som du har på buret ditt så måtte du bare være innmari smart» fniste BrilleLilla og hoppet ned på sofaen.

Høne 2013 brisket seg, nappet i et par fjær og smugkikket bort på Hane 2009. Hun regnet med at han var stum av beundring over hvor klok hun var. Hane 2009 sto med halen til og den ristet noe helt voldsomt. Gråt han? Nei, han lo, han lo så hele kroppen ristet. «Kjære tuppa mi, vakker er du og jeg er veldig glad i deg, men det sprøytet du serverte der, er det verste jeg har hørt» « Burhøns, fine liksom? Han kaklet og gol om hverandre.  «Kykkeliky, nei fri og bevare meg vel, vær glad du er en frittgående høne i hvert fall noen dager i året du, ååå herlighet jeg ler meg ihjel». Høne 2013 tittet beskjemmet ut av vinduet, søren og, nå hadde hun tydeligvis dummet seg ut igjen. Hun håpet ikke BrilleLilla var like opplyst som Hane 2009.

Reklame

Forfatter:

Hver påske skriver jeg historier om påskehønene mine. En ny historie hver dag i påsken. Totalt 9. Dette har jeg gjort i flere år. Har etterhvert fått en del fans og koser meg stort med denne hønsegalskapen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s