Publisert i 2016

2016 – 3

Vaglepuss i Grekenland

Årets høne 2016 kaklet litt for seg selv mens hun ruslet rundt i huset. Det var mye nytt å fordøye for ei høne som kom til denne flokken først for noen uker siden. Ikke før var hønseflokken veltet frem fra pappesken fra kjelleren før de benket seg på kjøkkenbordet og holdt begravelse for en de kalte Broiler Bjarne.  Begravelsen var så vidt over før mesteparten av flokken ble stappet ned i vesker og bagger av matmor, så gikk turen ut til vakre Håøya. Her hadde det gått slag i slag med alskens besøk i flere dager, men i dag virket det som roen senket seg litt. Høne 2016 hadde hørt snakk om et slags Grekenland her, det var husets gjester som omtalte et rom i kjelleren som Grekenland. Det rommet hadde hun veldig lyst til å se. Hun tuslet nedover kjellertrappa, du verden, her var det både mørkt og trangt. Godt hun ikke var særlig skvetten av seg, halvveis nedi trappa hørte hun bankelyder, skravling og høylytt ekstatisk galing. I alle dager var det høner her nede også? Hun synes det krydde av dem på stua og kjøkkenet. Hun trippet forsiktig over kjellergulvet, gikk igjennom et grusomt stygt rom med et varmt beist av en ovn og tittet nysgjerrig inn døra på det rommet hun regnet med var Grekenland. Kritthvite vegger og mørkeblått gulv gav jo assosiasjoner til sydligere strøk, hun måtte være enig i det. Oppi hyllene hørte hun ivrig romstering, hun flakset seg opp for å se hva som foregikk.

«KYKKELIKY, tralala, dette blir bra. For en ide, hvilken fantastisk forretningsidé, jeg er bare sååå kreativ». Hane 2014 sprudlet over av energi og pågangsmot. «Morn, morn» nikket Høne 2016, «håper det er i orden at jeg kikker innom og ser hva dere driver med?» Hun kikket på de to hanene som holdt på med noe arbeid oppi hylla, den ene hanen var kritthvit og kulrund, den andre var høy og mørk og holdt seg litt i bakgrunnen. «Hei, hei, ja bare kom igjen» svarte Hane 2014, den hvite hanen. Han så skrekkelig fornøyd ut, «Jeg har nettopp startet et nytt firma og Hane 2007 her er hjelperen min» han nikket mot den mørke hanen som så vidt bukket for å hilse på Høne 2016. «Hva skal dette firmaet drive med da?» spurte Høne 2016 «Jo, nå skal du høre, firmaet heter Extrem Vaglepuss. Har du tenkt over hvor mange utrolig kjedelige hønsevagler det finnes rundt omkring? De er bare såååå fargeløse og upersonlige. Dette tenkte jeg at jeg ville gjøre noe med, jeg er jo ekstremt kreativ og har bare såå god smak, jeg må jo utnytte potensialet mitt vet du. Alskens høner kan komme hit til meg og bestille seg en ny vagle, jeg leverer akkurat det de vil ha» Hane 2014 pratet så fort og høyt at spyttet freste ut av munnen hans. Høne 2016 flyttet seg litt diskret og kikket bort på Hane 2007. «Hva med deg da? Hva skal du gjøre?» Hane 2007, mumlet litt og så litt brydd ut over å ha blitt snakket til. Hane 2014 sa « Han er litt sjenert og stille av seg han Hane 2007, men drabelig flink med hendene og har øye for detaljer» «Jeg liker å tusle ute og finne fine stokker og pinner, jeg» sa Hane 2007 forsiktig «Jeg tusler gjerne rundt i fjæra her på Håøya, det er utrolig mye fint som reker i land, mye brukbart som kan gjenbrukes, skjønner du» han smilte nå og høne 2016 kjente at denne hanen likte hun bedre enn den dere hvite skrytepaven. Selv om hun måtte innrømme at forretningsidéen var knakende god. «Akkurat, ja det må jeg si, spennende prosjekt dere har her da gutter, har dere fått noen ordrer da?» «Javisst» gol Hane 2014 sprekkeferdig av stolthet, Ullhøne 2014 var innom her i stad, hun fortalte at ullungen hennes var vokst fra pinnereiret sitt og skulle få sin første vagle. Ullungen er så glad i rosa, så hun ville gjerne ha en vagle med rosa hjerter. Hane 2007 fant den perfekte vaglen for kyllingen og nå sitter jeg her og dekorerer den. Har du noen gang sett noe så vakkert? Gjett om Ullungen kommer til å drømme vakkert nå da.» Høne 2016 nikket bekreftende til den entusiastiske hanen og blunket til Hane 2007. «Takk for hyggelig kakling og lykke til med Extrem Vaglepuss, jeg får komme tilbake når jeg trenger en ny vagle da» «Du får si ifra neste gang du skal på strandtur, Hane 2007, jeg blir gjerne med en tur» Hane 2007 rødmet og nikket, helt fortumlet, hvordan kunne den flotte høna ha lyst til å gå på stranda sammen med ham?

Reklame

Forfatter:

Hver påske skriver jeg historier om påskehønene mine. En ny historie hver dag i påsken. Totalt 9. Dette har jeg gjort i flere år. Har etterhvert fått en del fans og koser meg stort med denne hønsegalskapen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s