Publisert i 2016

2016 – 7

Utlendingene

«Stille alle sammen, la meg få deres oppmerksomhet» den mørke hanen Bantam ropte for å overdøve kaklinga på bordet. «Først må jeg si takk for at dere kunne komme alle sammen på så kort varsel» Flokken på det turkise bordet stoppet skravlinga og snudde seg oppmerksomt mot Bantam. «Jeg håper alle klarte å lure seg unna, uten at de andre hønsene merket at vi gikk opp?»

«Hørte du det, Hane 2003?» Hane 2012 så vettskremt ut, der han hvisket til Dikterhanen, de sto gjemt bak døra inn til barnerommet. «Det var det jeg sa, de utlendingene har noe på gang. Fyttikatta, jeg har aldri likt han dere mørke Bantam hanen, det er ikke normalt å se ut sånn som han gjør og har du kjent hvordan det lukter av han, når han har spist den dere merkelige maten sin?» «Så, så Hane 2012, nå synes jeg du overdriver fælt, Bantam er da veldig hyggelig, han har da aldri gjort en flue fortred, ja da han liker godt litt krydret mat med hvitløk, men det er det da mange av oss som gjør, synes vel kanskje det er litt merkelig å mislike en hane på grunn av farge og hva slags mat han spiser, synes du ikke?» Dikterhanen 2003 prøvde å roe ned kompisen sin som best han kunne. «Klukk, du er alt for naiv, dikterhane, tror så godt om alle, hvorfor tror du kanskje Bantam har samlet alle utlendingene her oppe på rommet til minstemann? Dette er ikke trygt, jeg lover deg nå skjer det snart noe grusomt, de planlegger sikkert å ta over hele styringa her i flokken, å nei, å nei, jeg har alltid vært sikker på at alle disse utenlandske hønsene som matmor har tilført flokken vil finne på noe grusomt. Vi skulle latt dem være igjen på Håøya, da hadde vi vært trygge..» 

«Så flott, da er vi enige alle sammen, dette blir knallbra dere, jeg gleder meg. Da er det vel bare å sette i gang, vi lister oss ned og får jobben gjort» Hanen Bantam var kjempefornøyd, til og med den flotte Spanskehanen 2015 og den jålete Madeirahanen 2005 hadde vært enige i forslaget hans.

«Åååå nei, nå må vi stikke, de kommer» Hane 2012 skalv ukontrollert nå og stormet nedover trappa. Dikterhanen fortet seg etter, mens han grublet ettertenksom. Hva i alle dager var det som gikk av Hane 2012? Han hadde virkelig ikke ant at kompisen hadde slike tanker om deler av hønseflokken. Han hadde selv aldri tenkt tanken en gang, at noen av de andre skulle sette i gang noe form for mytteri? For dikterhanen var høns, høns, uansett farge og opprinnelsesland. Selv elsket han det fargerike miljøet som de hadde i flokken. Ikke hadde han hørt et skvatt av hva de snakket om inne på barnerommet heller, Hane 2012 hadde jo skravlet i et sett så det var umulig å få hørt noen ting. Han snudde seg og kikket bak seg, alle utlendingene kom listende ned trappa, ivrige og veldig sammensveiste så det ut til. Kunne Hane 2012 ha rett av like vel? Dikterhanen kjente et lite søkk i magen.

«Spar meg, spar meg» Hane 2012 sto nederst i trappa nå og hylte av redsel. «Jeg gjør hva som helst, bare spar livet mitt, jeg kan bære våpnene deres, fengsle høns, kappe vinger av kyllinger, hva som helst, bare jeg får leve»
Bantam stoppet forbauset opp, hva i alle dager var det den metallhanen sto og bablet om, helt likblek i hønsehodet sitt. «Beklager Bantam, men jeg tror ikke Hane 2012 tålte den pizzabiten han stappet i seg på kjøkkenet i går, han har fått en eller form for hønsegalskap» Dikterhanen prøvde fortvilte og avverge en katastrofe, han likte ikke å lyve, men nå måtte han bare. Bantam og de andre hønene kikket forskrekket og litt engstelig ned på Hane 2012 som bablet usammenhengende på det nederste trinnet.

«Jeg håper ikke det smitter?» Bantam flyttet seg litt unna. «Vi har planlagt en stor hemmelighet i dag, for dere alle, det ville vært så synd om vi får en smittsom sykdom nå.» «Sier du det» svarte Dikterhanen 2003 rolig «Hva er det dere har planlagt for noe spennende da?» «Vel, det er jo en hemmelighet da, smilte Bantam, men vi kan vel fortelle det til Dikterhanen, kan vi ikke?» Han snudde seg spørrende mot de andre som sto bak ham. De nikket entusiastisk, mens de fortsatt kikket litt småengstelige på Hane 2012.
«Jo, altså, vi har hatt et lite møte i andre etasje, vi er jo alle høns som kommer fra fremmede land, men vi har alltid følt oss velkomne og som en del av hønseflokken. Påska i år fikk jo en litt stusselig start og vi tenkte at vi i takknemlighet ville overraske dere alle med en hyggelig påskefest. Så godt som vi alle har det sammen og så velfungerende som vår hønseflokk er, så tenkte jeg at det ville vært en fin måte å avslutte påsken på.»

Klask, der datt Hane 2012 i gulvet, han svimte av…

Reklame

Forfatter:

Hver påske skriver jeg historier om påskehønene mine. En ny historie hver dag i påsken. Totalt 9. Dette har jeg gjort i flere år. Har etterhvert fått en del fans og koser meg stort med denne hønsegalskapen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s