Publisert i 2017

2016 – 6

TurboKarbo

Høne 2001 gransker dietten sin

Høne 2001 kikket mistrøstig på det lille fugleegget som lå på salatbladet. Nå kjente hun at hun angret på hele greia. Høne 2010 hadde vært så entusiastisk overtalende at hun hadde ikke klart å si nei, nå angret hun. Herlighet altså, hun følte seg da virkelig ikke så tykk, runde høner er da bare pent…

Hane 2007 sto smilende og så på de fremmøtte. Slankeklubben TurboKarbo så virkelig ut til å bli en suksess. Han tellet over hønene som satt foran han, seks høner var kommet hit i kveld.

Slankeklubben TurboKarbo sitt første møte

«I dag skal vi snakke litt om hønsehjernen dere. Hjernens urinstinkt er utviklet i en tid der mat var mangelvare og hjernen er derfor programmert slik at vi spiser betydelig mer enn hva vi egentlig trenger så lenge nok mat er tilgjengelig –noe det i dagens hønsegård alltid er. Det er bevist i en rekke forsøk at mennesker holder seg friske og lever 30 % lenger om de reduserer matinntaket med 30 %. Det vil også gjelde for høner!»

Høne 2002, også kalt Skauthøna, fulgte interessert med. Hun kunne virkelig tenkt seg å bli kvitt noen kilo. Høne 2010 hadde kaklet i vei om denne fantastiske metoden for å gå ned i vekt. De skulle få utdelt en kostplan pluss smaksprøver første kveld de møtte opp. Hvis de fulgte planen til punkt og prikke i 7 dager så lovet kurslederen, Hane 2007, at de ville gå ned minst en kilo denne første uka. Skauthøna kjente iveren etter å komme i gang prikket i henne.

Kurslederen messes videre «Du starter nå på et 7 dagers vektreduksjonsprogram der måltidene er utformet slik at de vil drenere kroppen for overskuddsvæske (vann) og du vil oppnå maksimal fettforbrenning. Du vil føle sult det meste av tiden., du kan også bli litt kvalm og ganske sikkert mer aggressiv enn normalt, magen kan trøble å gi uregelmessige toalettbesøk.»

«Jøje meg» tenkte Øyhøna. «Skal jeg gå å sulte meg hele påska? Og i tillegg bli aggressiv å ha problemer med å gå do?? Synes jeg har problemer nok med å gå på do allerede jeg…

«Egg er det mest næringsrike enkeltstående næringsmiddel vi kjenner, og inneholder alle de nyttige næringsstoffene kroppen trenger med unntak av C-vitamin» Hane 2007, trakk pusten og drakk litt vann mens han mønstret hønene som satt rundt han. «Hva tror du Høne 2001? Høres ikke dietten spennende ut? Et trosteegg om dagen, så mye salatblader som du bare orker, samt tre gresskarkjerner og tre spiseskjeer kokosmelk til kveldskos.» «Dette klarer du», sektlederen smilte innsmigrende til høne 2001.

Høne 2001satt tankefullt på gulvet og stirret fortsatt på trosteegget foran seg. Så rettet hun seg opp og fokuserte blikket på Hanen 2007. «Svaaak, klukk, klukk, beklager, men nei, for meg er det naturstridig at jeg som høne, skal spise egg. Det hjelper ikke at det er fugleegg, jeg er også en fugl. Å spise egg er barbarisk uansett. I tillegg er jeg alt for glad i mais og korn til å ville kutte det ut. Dette passer ikke for meg dessverre, jeg liker formene mine.» Høne 2001 gikk mot døra, «jeg går til matmor og tigger et sjokoladeegg, det er de eneste eggene jeg akter å spise. Dere får kose dere videre med sannheten om karbo og hønsehjernen. Døra smalt igjen etter henne.»

«Vent Høne 2001» Øyhøna samlet fort tingene sine sammen. Nikket litt flau til de andre hønene og løp etter Høne 2001. «Jeg orker ikke å sulte meg jeg heller» ropte hun etter Høne 2001. «Jeg synes rund er en fin form.»

Øyhøna angrer hun også
Reklame

Forfatter:

Hver påske skriver jeg historier om påskehønene mine. En ny historie hver dag i påsken. Totalt 9. Dette har jeg gjort i flere år. Har etterhvert fått en del fans og koser meg stort med denne hønsegalskapen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s