Publisert i 2017

2017 – 7

Kampen mellom det gode og det onde!

«Hva i alle dager er det kyllingene leker i dag?» Hønemor kikket forskrekket bort på den store gjengen med unger som skrålet i gresset. «Jeg vet ikke helt» svarte Skauthøna «de har holdt på i hele dag. Det er en eller annen variant av cowboy og røvere»

Ylvi Kvisthaug

«Hør etter nå» ropte Ylvi, hun sto oppi berget med egget høyt hevet. «Nå går vi inn i siste fase av Redd Egget leken. Dere som hører til laget Godhetstyrannene har en liten ledelse foran laget Hotel Cæsars voktere. Bare husk at nå kan ikke lenger Godhetstyrannene hente hjelp hos NOAS venner og Hotel Cæsars voktere kan ikke få mere hjelp av sine venner Nettrollene. Nå må alle jobbe for harde livet for å få lagets egg helt opp på toppen av fjellet, samarbeid og kreativitet er viktig. Første lag som kan løfte egget sitt opp mot himmelen fra denne plassen som jeg står på har vunnet konkurransen.»

«Redd egget» er i gang

«Du verden» – hvisket Hønemor «det er ikke noe i veien med fantasien på ungene i hvert fall. Hvor får de det fra egentlig?» Skauthøna ristet litt på hodet over den voldsomme leken. «Nei, du vet, kyllingene nå til dags, de sitter jo mye med øynene klistra til en skjerm, det er vel på BareRør de plukker opp sånt, vil jeg tro…» «Skal vi tusle en tur nedi fjæra og se om vi finner noen Børstemark? Jeg kjenner jeg er litt sulten. Dessuten blir jeg nervevrak av å se hvordan ungene turner i fjellveggen, det mangler bare at en av dem brekker nakken.» Hønemor nikket enig. De to hønene var på vei til å gå da de hørte noen ville protestbrøl bak seg.

«Mamma, mamma, skvaaak, pip, pip, hyyyyl. Det er urettferdig, jeg får ikke være med mer.» Den ene av kyllingene til Skauthøna kom løpende bort til dem, store tårer trillet nedover kinnene hans. «Men kjære lille venn, har du slått deg?» Skauthøna så bekymret på sønnen sin. Han var helt vill i blikket. «Neeei, jeg har ikke slått meg» hikstet kyllingen «men hun finner på nye regler hele tiden. Hun liker ikke oss Godhetstyranner, sier at vi er naive og alt for godtroende, uhuuuu, det er vi ikke det så, bare for det vi ikke ville dytte en fra det andre laget ned i en fjellkløft. Det er jo slemt, ikke sant mamma?» «Vi skal vel ikke være slemme fordi om vi leker Redd Egget?» «Så, så gutten min» – Skauthøna klappet kyllinggutten på hodet, «neida, slemme skal dere ikke være, heller ikke når dere leker. Nå må du gå tilbake til de andre å leke videre.» «Jammen, jeg får ikke lov å være mer med» hylte kyllingen. «Hun sier at besteforeldrene mine jukset i Redd Egget leken for 10 år siden og derfor skal jeg straffes nå, jeg må settes i fengsel og skal sendes til Sverige der besteforeldrene mine kommer fra» Kyllingen var helt fra seg av frustrasjon over hvilken vending leken hadde tatt. «Neimen i alle dager for noen merkelige regler da» Hønemor hadde stått og overhørt samtalen mellom mor og sønn. «Hvem i alle dager er det som bestemmer reglene i leken da?» Kyllingen tørket tårene, hikstet litt og så bakover på kameratene som var i vill lek. «Det er hun der Ylvi Kvisthaug, hun sier at reglene alltid har vært sånn, men at det ikke er alltid vi har fulgt dem. Men nå måååå vi det» Han kastet seg utrøstelig ned i gresset. «Det er sååå urettferdig, jeg vet jo ikke hvem besteforeldrene mine er engang….»

Skauthøna og Hønemor får høre om urettferdige regler
Reklame

Forfatter:

Hver påske skriver jeg historier om påskehønene mine. En ny historie hver dag i påsken. Totalt 9. Dette har jeg gjort i flere år. Har etterhvert fått en del fans og koser meg stort med denne hønsegalskapen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s