Publisert i 2018

2018 – 8

Stillasehopp

«Jammen så gjør noe da, ikke bare stå der og gapskratt.» Hane 2014 ropte irritert til hanene som sto nede på bakken. Fallskjermen hans hang fast i en spiker på stillaset og han kom hverken opp eller ned. «Ja, det der var jammen en strålende forretningside» gol Hanefar, han lo så han holdt på å tisse på seg, ristet på hodet og kikket bort på danskehanen. «Hva sier du Jeppe? Har du sett på makan til dustestunt?» Jeppe smilte forsiktig og kikket storøyd på Hane 2014 som hang og sprellet på spikeren. «Vel, vi dansker er ikke så glad i store høyder og vi hopper i hvert fall ikke fra dem» svarte han diplomatisk.

Tidligere på dagen hadde Hane 2014 samlet noen av hanene og fortalt om sin nye fantastiske forretningside. Hane 2014 var ikke så fargerik på utsiden, men det tok han igjen i full monn på innsiden. Stadig vekk hadde han noen spenstige ideer som måtte settes ut i livet. «Nå skal dere høre gutter, jeg har fått tidenes forretningside» Hane 2014 skrattet og boblet over av entusiasme ved tanke på ideen. «Som dere vet kan ikke vi høns fly, men vi drømmer jo alltid om å gjøre det, ikke sant?» Hane 2008 nikket entusiastisk, han kunne godt tenke seg å fly en tur. Danskehanen Jeppe var mere skeptisk, tenkte for seg selv at noe ønske om å fly var ikke veldig aktuelt for ham, men høns er jo forskjellige, tenkte han så. «Har dere hørt om Basehopp?» fortsatte Hane 2014 og kikket rundt på de andre. Joda, basehopp hadde de hørt om. «Nå skal jeg i stedet tilby Stillaasehopp» sa Hane 2014 triumferende. «La oss stikke ned til hytteprosjektet så skal jeg demonstrere dette for dere. Dette kommer jeg til å tjene penger på bare vent, snart står det køer av høns nedi veien her som ønsker å kjenne på følelsen av å fly.» Hanen 2014 nesten hoppet av iver nå og hele gjengen gikk ned til hytta. Hane 2014 tok med seg Hane 2008 og Hane 2007 opp på stillasen, de virket mere positive til planen hans enn Romeo, Jeppe, Hanefar og Kulrund. Hane 2014 hadde tatt på seg fallskjermen som Kjøkkenhøna hadde hjulpet han å lage tidligere på dagen og gikk ut på kanten. Fytti Hanekam, det var skikkelig langt ned, var nå dette så lurt allikevel. Hane 2014 fikk lyst til å avlyse hele greia, men nede på bakken sto de fire tvilerne og bak ham kom Hane 2007 og Hane 2008 med ivrige oppmuntrings rop. Han gikk helt ut på kanten, lukket begge øynene, lot det stå til og hoppet.

«Hva venter dere på?» Hane 2014 begynte å bli desperat nå, det var ikke bare behagelig å henge her mellom himmel og jord. «Hane 2008, finn på noe, slutt å se ut som om du har slukt et eggs, hjelp meg ned.» Hane 2008 lukket munnen, gulpet og kikket på Hane 2007. «Hva skal vi gjøre, kompis? vi må jo få ned den gapatrosten på et vis.» Hane 2007 grublet litt og kikket ned på de andre. «Hør Romeo, du er jo herfra, kjenner du noen som kan hjelpe oss her i traktene?» Hanan Romeo prøvde å kvele latteren, det var bare så utrolig komisk å se den skrytepaven henge der og sprelle. «Vel, som våres dinglende venn ha påpekt så kæn vi itte fly, så det er itte noen løsning, men je lure på om je itte har har et syskenbån på Gjøvik som æ brannmann.» Romeo blunket lurt, « Je får fell ringe tell hæn.»

Reklame

Forfatter:

Hver påske skriver jeg historier om påskehønene mine. En ny historie hver dag i påsken. Totalt 9. Dette har jeg gjort i flere år. Har etterhvert fått en del fans og koser meg stort med denne hønsegalskapen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s