Publisert i 2019

2019 – 4

Lei ungkarsliv!

Hmmm, dette var neimen ikke lett, hva skulle han skrive egentlig? Hane 2014, som gikk under tilnavnet Kulrund, kikket på tastaturet, grublet og tenkte. Han hadde tenkt mye i pappesken i vinter, var blitt liggende under noen påskeegg og hadde ikke hatt så god kontakt med de andre hønsene. Hadde nesten følt seg litt ensom og hadde etter noen måneder bestemt seg for at nå var det slutt på ungkarslivet for ham. Neste pappeskevinter skulle han jammen ha seg ei høne, kanskje det ble egg også..

Hane 2014 tenkte så det knakte under kammen –Hva med: Fargerik hane søker høne for egglegging. Nei, det ble kanskje litt vel direkte… Vakker hane søker høne for kos i pappesken, nei det var vel kanskje også litt drøyt. Tøff hane med ledig rede søker høne for hekking, huff nei, det ble også teit. Huffa meg så ugreit dette var da. Hane 2014 funderte en stund til før han fant ut at han måtte spørre en av kompisene om hjelp. Problemet var bare, hvem skulle han spørre? Dette var jo litt personlig og utleverende, det var nok ikke alle kompisene som ville være like respektfulle hvis han fortalte dette.  Etter en nøye vurdering bestemte han seg for å spørre Hane 2008, han kunne kanskje virke litt bråkete og voldsom, men han var en god venn som hadde vært støttende før også.

Kulrund får hjelp av Hane 2008

«Klart jeg kan hjelpe deg med å lage en profil på vagleplassen.no» sa Hane 2008 med et bredt glis. «Har du noen fine bilder av deg vi kan bruke?» «Hmm, bilder?» svarte Hane 2014 – må jeg ha det? «Javisst» -gol vennen, «du må ha et bilde av deg selv på topptur, et med bar overkropp, et av deg på et treningssenter og så selvfølgelig et bilde av deg med en drink i hånda. Det er for å vise at du er sosial, da skjønner du.»  «Huff, det der hørtes voldsomt ut» sukket Hane 2014 «Er det virkelig nødvendig med alle de bildene? Denne kroppen har jo aldri vært innom et treningssenter og sa du topptur? – det er da fryktelig slitsomt, er det ikke?» Hane 2014 lo av den skeptiske kompisen. «Herlighet, skjønner du ingenting du da, vi kjører jo bare til en topp og tar et bilde av deg, etterpå stikker vi innom et treningssenter og tar et kjapt bilde før noen rekker å si noe.» «Å, nååå» hanen sukket lettet. «Greit, det kan vi gjøre senere i dag, men det dere bar overkropp-bilde kan du bare glemme. Min overkropp gjør seg best med fjær.»

Dra inn magen – ropte Hane 2008. – Dette blir et supert topptur bilde.

«Ok» – svarte Hane 2008 fornøyd – «så må vi forfatte teksten på profilen din.» De dere greiene du har skrevet der må du ikke finne på å bruke. Ord som hekking, rede og egg må du overhode ikke nevne. Moderne høner er ikke interessert i egglegging, det er gammeldags. Nei, nå skal du høre hva du skal skrive:»
Høy, pen, slank og sporty hane søker tuppe for trivelig samvær og spennende turer i inn- og utland. Du må like penger, fart og spenning. Jeg søker ei høne som er kul og passe gæærn. Er du den rette kan vi få mye moro sammen. Kykeliky for deg og meg.

«Hva synes du? Er ikke den teksten flott?» Hane 2008 leste over teksten en gang til, mer enn fornøyd med verket sitt. «Hvis ikke Chiksa får dirring i egglederne av dette så vet ikke jeg.»

Hane 2014 er på treningssenter for første gang – utrolig slitsomt…

Kulrund tittet nedover kroppen sin, – høy, pen, slank og sporty? tenkte han – det var vel kanskje å ta i litt… Han kjente at han begynte å angre på hele greia, det hadde virket som en god ide, men nå visste han ikke helt. «Jo, helt supert» – svarte han vennen. «Jeg skal bare finpusse litt på det så legger jeg det ut senere i dag når bildene er tatt.» «Takk for hjelpen»

Bilde tatt for å vise av Kulrund også er sosial.

«Ingen årsak» gol Hane 2008 stolt og blunket – «bare si ifra hvis du trenger hjelp til noe annet.»

Reklame

Forfatter:

Hver påske skriver jeg historier om påskehønene mine. En ny historie hver dag i påsken. Totalt 9. Dette har jeg gjort i flere år. Har etterhvert fått en del fans og koser meg stort med denne hønsegalskapen 🙂

2 kommentarer om “2019 – 4

  1. Veldig bra Helene! Du har jo en slik fantasi! Og så flotte hønene dine er – med treningsvekter og det hele! 🐣🐥 Fortsatt God Påske😊

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s