Publisert i 2020

2020 – 2

Tiara-fabrikken

Slitne, men fornøyde venninner

«Puh, endelig ferdig.» Svenskehøna 2004 støttet seg på spaden mens hun tørket svetten. Trillebårhøna sukket sliten og nikket enig. «Fytti eggesalat hvor sliten jeg er» – stønnet hun. De to gode venninnene gjennom mange år kikket på bygningen de hadde satt opp i løpet av natta. De hadde ikke mer enn så vidt kommet ut av pappesken i går før de var blitt satt i arbeid. «Jeg angrer veldig på at jeg ikke har vært flinkere med trening dette året i pappesken» gispet Svenskehøna, «neste år skal jeg bli flinkere..» Trillebårhøna smilte for seg selv,mens hun støttet seg på trillebåra, hun syntes hun hadde hørt de ordene før. » Hysj, hørte du? Noen galer.»

Hane 2008, som også gikk under tilnavnet 1. Plassen, gol av alle krefter på andre siden av byggverket deres.

«Kykkeliky, alle i flokken må komme hit. Viktig informasjon til alle, alle må komme fort.»

Flokken samlet seg raskt, forskrekket og spørrende, dette var uvant, ytterst sjelden av de ble tilkalt på denne måten.

Fra venstre Danskehanen, Dikterhanen, Høne 2016 og 1. Plassen.

«Kjære hønseflokk, ro dere ned, vær stille» – høne 2016 sto rolig og ventet til alle hadde kommet. Hun så veldig streng og alvorlig ut, med et merkelig munnbind foran nebbet.

«Vi har dessverre dårlig nytt til dere. Dikterhanen, Danskehanen, 1. Plassen og jeg har sittet i møte i hele natt og vi er kommet til enighet». Hønseflokken flyttet seg urolig, pliret på hverandre, plukket på noen fjær og småkaklet seg imellom.

«Stille» – gol 1.Plassen

Høne 2016 fortsatte talen sin.
«En forferdelig smittsom hønsesykdom herjer i verden og nå er den også kommet til vår hønseflokk. Som dere vet har Dr.Stein nettopp vært på Mallorca og besøkt sin forvirrede mor, høna Steintung. Der oppdaget han til sin gru at en fæl sykdom spredde seg, han ble dessverre smittet, men klarte å komme seg hjem allerede samme dag. Snartenkt som han er pakket han seg selv inn i gladplast før han satte seg på flyet, for å unngå å smitte andre..

Som dere ser har våre flittige venninner bygd et flott bygg til oss i løpet av natta og denne bygningen vil vi nå kalle Tiarafabrikken.»

«Vi har besluttet oss for å bygge opp en kontrollert flokkimmunitet, dette er dessverre en sykdom alle kommer til å få, men heldigvis vil de, aller,aller fleste overleve.»

En lamslått hønseflokk får fæle nyheter

Flokken flyttet urolig på seg nå og noen begynte å kikke seg rundt for å se om det var noen steder de kunne gjemme seg.

» Sykdommen som kalles Tiara -20 har fire stadier som går over fire dager.» Høne 2016 stoppet litt og så alvorlig på forsamlingen av engstelige høner.

«Dag 1 – Du blir smittet og i løpet av en time begynner du å føle en voldsom sult.

Dag 2 – Du har magevondt og promper noe helt forferdelig.» Høne 2016 grøsset bare ved tanken på dag 2.

Dag 3 – Du får latteranfall som sliter deg totalt ut, du klarer ikke slutte.

Dag 4 – De fleste av dere vil være utslitt og trenger en dag i senga, de av dere som fortsetter å le blir flyttet til en annen avdeling og det er dessverre fare for at du ler deg ihjel.
Dag 5 – De som ikke ler blir utskrevet og regnes nå som immune.»

Hønseflokken gapte og gispet over all denne overveldende informasjonen. For en forferdelig sykdom. Madeirahanen flyttet seg forsiktig litt bort fra de andre, allerede livredd for å bli smittet. – Aldri i verden om han skulle ha den sykdommen, bare tanken på at han, den vakreste og flotteste av dem alle, skulle gå rundt å prompe en hel dag, det var bare uutholdelig.

Høne 2016 konfererte litt med Danskehanen før hun fortsatte. » Vi har bestemt at tre høner av gangen skal legges inn på Tiarafabrikken, fint om noen kan melde seg frivillig, dette må vi alle igjennom.» Hele flokken rygget langsomt bakover, lamslått over denne nye informasjonen.

» Inne i Tiarafabrikken finner dere Dr. Stein, han ligger i en seng og er på Dag 2 – og for å si det sånn, han stinker. Beklager å måtte si det, men alle må gå inn til han og gi han en god klem før dere forter dere inn på rommet deres. Første dag er dere i isolat og vi låser døren, sulten dere kommer til å føle er dessverre voldsom. Inne på rommet står det noen bokser med hermetikk til dere, bare spis så mye dere orker, dessverre er det mest bønner da hønsehoder tydeligvis har hamstret matvarer, vi fikk nesten ikke tak i maiskorn. I morgen som er Dag 2 for de første, slippes 3 nye høner inn i fabrikken. Slik vil vi fortsette hele påsken. 1. påskedag håper vi alle har vært igjennom fabrikken og at vi alle kan roe oss ned en dag, gjøre opptelling og gjøre opp status før vi legges i pappesken igjen.

Dessverre blir dette ikke en slik påske vi alle har sett frem til, jeg ønsker dere alle lykke til.» – Høne 2016 avsluttet talen sin, en tåre trillet nedover kinnet hennes og hun kjente at hun ikke så frem til disse påskedagene.

Hønemor, hønefar og LilleGul trådde skjelvende frem fra hønseflokken, de meldte seg frivillig som de første tre. Familien var blitt mer sammensveiset i pappesken denne vinteren og kjente at dette ville de gjøre sammen. Var de heldige så fikk de Tiara-20 lett og kunne kanskje få muligheten til å nyte litt av de siste påskedagene. Hønemor gruet seg allerede til dag 2, hun trodde den ble verst, hanefars flatulens var ille nok uten Tiara.

En vanskelig klem å gi…

Reklame

Forfatter:

Hver påske skriver jeg historier om påskehønene mine. En ny historie hver dag i påsken. Totalt 9. Dette har jeg gjort i flere år. Har etterhvert fått en del fans og koser meg stort med denne hønsegalskapen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s