Publisert i 2020

2020 – 5

Påskebad!

«Brrrrr» – Frk. PuttiPong hakket tenner og kjente hun angret noe innmari. «Hutte meg tu» – nebbet klapret så hun nesten ikke klarte å prate. «Er dere sikker på at dette er sunt?» Hun kikket spørrende bort på Prikkhøna og Frk. Blånebb. «Å ja» – ropte begge hønene muntert i kor. «Jeg har ikke vært syk en eneste gang jeg, etter at vi begynte å ta ukentlige sjøbad i slutten av september i fjor» – sa Prikkhøna og så skrekkelig stolt ut. Frk. Blånebb nikket bekreftende og begynte å vasse raskt uti sjøen. «Ok, Ok, vent på meg da» – Frk. PuttiPong vasset usikkert etter og tenkte at nå kunne hun ikke føle sine egne tær lenger. «Er du med Høne 2010?» – Prikkhøna ville gjerne få med seg venninna på dette påskebadet. «Jada» -Høne 2010 var ikke videre høy i hatten hun heller, men var fast bestemt på å gjennomføre.

4 venninner drister seg til et påskebad

«Wow, what a luck I have, this is just great» – Amerika-hanen var kjempefornøyd med det han så. Nakne frodige høns som tok seg et sjøbad, hva mer kunne en bladfyk som han ønske seg. På toppen av det hele så kjente han igjen Frk. PuttiPong, hun var kjent modell i Thailand og et skikkelig kupp å få med på bildene. «I did not know she lived in Norway» – tenkte han fornøyd.

Siden han kom flyttende til Norge fra Iowa i USA i fjor hadde han slitt litt med å tjene penger. Han hadde trodd at en anerkjent journalist som han, raskt skulle få seg en jobb i Norge, men språket hadde vært mye vanskeligere å lære enn han hadde trodd. Nå hadde han jobbet frilans for bladet «Se og Hør» i noen uker, ikke akkurat hans stil, men etterhvert måtte han jo ta den jobben han fikk.

Hanen øyner flotte høner

Hanen gjemte seg bak en stein og zoomet inn på hønene. Wow, for noen lekre former. Dette ble superbra bilder, særlig med den flotte norske naturen som ramme rundt det hele. Han klikket i vilden sky og tenkte snart at nå var det bra, nå skulle han trekke seg stille tilbake

«Hjelp, jeg drukner, jeg tar inn vann» – Høne 2010 rullet rundt i bølgene, vettskremt og iskald. «Jammen så gjør noe da» – hylte Prikkhøna, hun var allerede kommet seg på land, ferdig med badet. Frk. Blånebb så skrekkslagen på Høne 2010 som holdt på å gå under i bølgene. «Å, nei, å nei» – jamret hun, «at ikke vi tenkte på at Høne 2010 er full av hull.» «Jeg kommer, jeg kommer» – ropte Frk. PuttiPong, glemt var kalde tær og klaprende nebb. Hun vasset utover så fort hun kunne og plutselig kom en høyvokst hane flaksende opp på siden av henne. «Hvor i himmelens navn kom han fra?» – tenkte hun, «og jeg som er kliss naken.» Det var imidlertid ikke tid til å bli bluferdig nå. Frk. PuttiPong og Amerika-hanen tok Høne 2010 mellom seg og fikk henne opp på land.

Høne 2010 sliter i bølgene

Høne 2010, hulket og gispet, brakk seg og gulpet saltvann for harde livet. Venninne banket henne i ryggen, trøstet og klemte. Endelig hadde høna fått igjen pusten og nå fikk de det plutselig veldig travelt med å finne badehåndklærne sine. Innen de hadde fått dekket seg til var imidlertid hanen søkk vekk og hønene ble bare stående å gape.

«Hvem var han?» – sa Prikkhøna. «Hvor kom han fra? Hønene kikket seg forvirret rundt. Alt hadde gått så fort, de skjønte ingenting.

Amerikahanen humret for seg seg mens han sprang bort til båten. «What at great day» Flott vær, herlig båttur, nakne høner, modell fra Thailand, noen fabelaktige bilder, en liten redningsaksjon. Nå ble det penger i banken. «A really great day.»

A really great day

Reklame

Forfatter:

Hver påske skriver jeg historier om påskehønene mine. En ny historie hver dag i påsken. Totalt 9. Dette har jeg gjort i flere år. Har etterhvert fått en del fans og koser meg stort med denne hønsegalskapen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s