Publisert i 2021

2021 – 2

Hane 2014 er blitt far!

Kykkeliky – JABBA dabba du – jeg er blitt faaaar!

Endelig kunne Hane 2014 rope det ut, han var så stolt at han nesten sprakk. «Se på dem, er de ikke flotte, er de ikke nydelig vakre og for ikke snakke om hvor spesielle de er.» Den hvite hanen kaklet og gol, løp rundt i rommet, dyttet borti flere i hønseflokken og nikket mot kyllingene sine. «Se på dem, er de ikke flotte?» «Ååå, så nydelige, gratulerer så mye til både deg og Kjøkkenhøna» – smilte Trillebårhøna fra salongbordet. Lurehøna 2017 og søstra nikket også blidt, fra vinduskarmen, «joda nydelige unger» – svarte de søtt før de fortsatte samtalen med Dr. Stein, som sto sammen med dem. Dr. Stein humret og vinket til Hane 2014, -«bra jobbet» blunket han, -«ser du har utnyttet vinteren i esken godt.» Hane 2014 nikket ivrig og løp videre for å stolt informere resten av flokken.

Kjøkkenhøna hørte hva Dr. Stein sa og rødmet litt der hun sto bøyd ned mot ungeflokken sin. Hun var også veldig stolt av dem, men var mere av det stille slaget og synes kanskje ikke dette var noe å rope så høyt om. Høner fikk da kyllinger til alle tider… men hun var glad i forloveden sin og tenkte at Hane 2014 vel var litt ekstra lettet i dag også siden han var så voldsomt entusiastisk.

I går kveld hadde pipa hatt en annen lyd, hun hadde merket at hanen hadde vært stille og betenkt et par dager, men hadde ikke ville spørre han. Kjøkkenhøna regnet med at han nok ville komme med det, hva det nå var han tenkte på, når han bare var klar for det. Hun hadde også mer en nok å stulle med, de tre små krevde sitt. Lille Nebbeløs trengte fortsatt litt hjelp med maten, selv om det heldigvis så ut til å gå bra med henne. Både Kjøkkenhøna og Hane 2014 hadde blitt veldig engstelige da deres førstefødte kylling hadde hakket så ivrig for å komme ut av egget av nebbet knakk. I tunge stunder grublet Kjøkkenhøna fælt på hva hun hadde spist som gjorde at eggene hennes ble så harde. Da de to andre var klare til å komme ut av egget hadde hun kjapt hjulpet dem litt med hakkingen. Lille Gulfjær var helt helt perfekt da hun kom, ja de kunne ikke fått en vakrere datter. Til slutt kom hanekyllingen TurkisBlå, flokken deres var komplett.

Etter at kyllingene hadde fått kveldsmat og hadde sovnet tett inntil hverandre i går kveld hadde endelig Hane 2014 grublet ferdig og bestemt seg for at nå måtte han snakke med hønemor. «Du kjære høna mi, min hjertenskjær og livsstøtte» – hanen kremtet litt over de svulstige ordene og over det han nå skulle spørre om. Huff dette var vanskelig. «Kremt, kremt jo altså, synes ikke du også, hønemor, at det er veldig rart at vi har fått en blå kylling?» Phuu, nå var det sagt, den hvite hanen kikket anstrengt bort på høna si. Kjøkkenhøna kikket overrasket på hanen, var det dette han hadde gått å grublet over, stakkars hane, han trodde antagelig at TurkisBlå ikke var hans egen kylling en gang og hva trodde han da om henne.

Hun rødmet over hele overkroppen bare ved tanken. Så samlet hun seg og smilte kjærlig til hanen sin. «Nå skal du høre her og kjære deg, jeg er lei meg som ikke har fortalt dette før. Bestefaren min var en flott hane av arten Australorp, det er en rase som kan være både hvit, svart og nettopp som TurkisBlå, nemelig blå. Selv er jeg hvit akkurat som deg, men hvis vi får flere kyllinger kan vi risikere å få både svarte, hvite og blå.» Hane 2014 satt stille en stund og lot informasjonen synke inn, langsomt så hun kammen hans reiste seg og blikket fikk glimt av glede. «Jammen, dette er jo strålende nyheter» – gol hanen til slutt, han flakset med vingene av glede. «Du skulle fortalt meg dette før, så herlig med barn av flere farger, hvit kan virkelig bli litt kjedelig i lengden, hva sier du hønemor» – hane 2014 kikket lystent på Kjøkkenhøna, «skal vi ikke lage noen til med en gang?» Kjøkkenhøna klukklo og dasket til han med vingen. «Nå får du gi deg, jeg har mer en nok med disse tre nå, vi får se etter påske når vi blir pakket vekk igjen». Kjøkkenhøna blunket til hanen sin og trippet fornøyd ut på kjøkkenet for å finne noe mat. Den hvite hanen kikket kjærlig og fornøyd etter henne før han så på de tre søte små som sov så godt. Gjett om han skulle gale i morgen.

Reklame

Forfatter:

Hver påske skriver jeg historier om påskehønene mine. En ny historie hver dag i påsken. Totalt 9. Dette har jeg gjort i flere år. Har etterhvert fått en del fans og koser meg stort med denne hønsegalskapen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s