Publisert i 2013

2013 -9

HØNE 2001? «Ja, jeg er med»
HØNE 2002? «Klukk, klukk, her er jeg»
HANE 2003? Kykeliky, her på mine to ben»
Kalenderhøna ropte opp navn og fulgte nøye med på at alle var til stede. Oppbruddskvelden var kommet, påsken var over, pappesken var funnet frem.  Årgangshøner og haner ble ropt opp først, nå var de totalt 13 stykker, i tillegg var det 28 andre høner, haner og kyllinger. Rølpegjengen var allerede på plass i esken, de kom seg aldri skikkelig igjen etter påskefesten… Kalenderhøna var voldsomt stolt over oppgaven hun hadde fått. Tenk hun hadde bare vært en del av denne flokken siden i fjor sommer og nå hadde hun allerede avansert til høneteller….. Hun klukket inni seg av fryd.

Høne 2013 sto andektig og kikket på gjengen som samlet seg på spisestuebordet, dette var hennes familie nå, alle disse rare hønene med deres merkelige personligheter. En broket gjeng det måtte hun medgi, men hun kjente hun allerede var blitt glad i dem ❤ I fjor påske hadde vært en skikkelig sørgelig en, hun var som en av få, ikke blitt solgt fra butikken og hadde blitt stående på et bord i mørket til over påske, da hadde hun fått en rød prislapp i rompa og måtte stå til spott og spe på salg. Ingen kjøpte henne og hun ble etter en ukes tid pakket bort. Dette året hadde butikkpersonalet nesten glemt henne før de heldigvis fant henne en av de siste dagene før påske, fortsatt med lappen i rompa….. SÅ HADDE matmor med datter kommet, nydelige datter falt for Høne 2013 og resten er historie. Hun var så lykkelig over å ha fått bli en del av denne flokken, nå kunne hun forhåpentligvis se frem til mange fine, spennende påsker. Hun gikk gladelig og la seg i en eske i fellesskapet  sammen med de andre.
HØNE 2013? Ropte Kalenderhøna, «Ja», ropte HØNE 2013 lykkelig, «JEG er med.»

Høne 2013, foran til høyre
Reklame

Forfatter:

Hver påske skriver jeg historier om påskehønene mine. En ny historie hver dag i påsken. Totalt 9. Dette har jeg gjort i flere år. Har etterhvert fått en del fans og koser meg stort med denne hønsegalskapen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s