Publisert i 2016

2016 – 5

Kjellerspa!

«Flytt deg Granske, jeg ser ingenting» hvisket Brille til broren, han strakk seg så langt han kunne på tå for å se bedre. «Typisk Telle altså, se på han, han tok den beste plassen enda det var jeg som fant på dette» Brille var ganske irritert der han stirret surt bort på broren som hadde fått seg en super utkikksplass mellom et blåskjell og en stor stein. Flaks for dem at matmor drasset med seg alskens greier hun fant i fjæra, ellers hadde de aldri kommet så nærme som dette. «Hysj» hvisket Granske nå tror jeg hun snart begynner»

Trillingbrødrene Brille, Telle og Granske hadde fått en super ide tidligere på dagen. De hang og kjedet seg litt på benken i stua. Plutselig hørte de Høne 2010 snakke lavt med Svenskehøna 2004 borti vinduskarmen. «Blir du med på spa i kveld eller? Du kommer ikke til å angre, det er kjempedeilig å bade der nede.» Svenskehøna ristet på hodet «Nei, beklager, jeg er fortsatt utslitt etter verpinga i går, jeg blir her og slapper av, kanskje en annen gang.» «Ok greit, da går jeg alene, jeg stikker ned i 19. tiden hvis du ombestemmer deg. Tror faktisk dette er siste mulighet denne påska, hørte matmor snakke om at de skulle reise inn på fastlandet igjen i morgen.»

«Hørte dere det gutter? Virker som Høne 2010 skal ned i kjelleren og ta spa i kveld igjen» Brille kaklet ivrig til trillingbrødrene sine. «Vi stikker ned en halvtime før og gjemmer oss, jeg har lyst til å se på henne når hun bader, jeg har hørt rykter om at hun synger noe aldeles forferdelig i dusjen og dessuten har jeg aldri sett en naken høne før..» Telle og Granske var ikke vonde å be, de var alltid klar for litt moro.

«ÅÅÅÅÅÅ, jeg baaaader, jeg duuuusjer, jeg skveeeetter, jeg plaaaasker» Høne 2010 gol, sang, plasket og koste seg. Lyden var overveldende grusom og trillingbrødrene glodde så øynene nesten datt ut av hodet på dem. Granske måtte holde seg for nebbet for og ikke sprute ut i latter. Noe så forferdelig skjærende falskt. «Hva er alle de hullene hun har på kroppen?» hvisket Telle. «Aner ikke» hvisket Brille, «Jeg trodde høner bare hadde et hull jeg, det som egget kommer ut av, rart hun ikke tar inn vann» «Hvaaa ville livet vært uten spaaaa» hylte Høne 2010 mens hun vasket seg på ryggen. Brødrene glodde og glodde, enset ingenting annet enn den nakne, syngende tuppa i balja.

«Kremt, kremt og hva har vi her da gutter?» Plutselig sto Hane 2008 rett ved siden av badestampen til Høne 2010. «Skvæææk, klukk, klukk, hva gjør du her, ser du ikke at jeg bader?» høna klukket forskrekket og rev til seg håndkleet for å dekke seg til. «Beklager så meget kjære Høne 2010, det var ikke meningen å forstyrre deg i hønsebadet ditt, men er du klar over at du har tre frekke, små tilskuere her?» Hane 2008 vendte blikket høflig ned i gulvet mens han pratet «Tilskuere?» nå var Høne 2010 skikkelig forvirret. Hane 2008 pekte på de tre brødrene som sto rødmende bak pyntesteinene til matmor. «Nei, men i alle dager, hvor lenge har dere stått der?» høna var både irritert og litt flau. Herlighet, da har de vel både sett meg naken og hørt meg synge, tenkte hun. Gjett om skravla kommer til å gå oppe i hønseflokken når de får høre dette.

«Jeg tar med meg lømlene opp jeg, høne 2010, så kan du fortsette å kose deg med badet ditt» Hane 2008 blunket ertende til høna før han husjet tvillingbrødrene foran seg opp kjellertrappa. «Dette er det morsomste vi har gjort denne påska» hvisket Granske til brødrene mens de gikk. «Skikkelig teit at den dustehanen tok oss på fersken, han skulle sikkert ned å spionere selv» Brille og Telle, fniste så de nesten snublet i trinnene og nikket enig.

Forbistrede nysgjerrige kyllinger, tenkte Hane 2008, jeg som hadde gledet meg til nok en kveld med utsøkt beskuelse av hønsekropp i fri utfoldelse. Ja, ja det hadde vært kvelder før denne og jyplingene hadde heldigvis ikke oppdaget det beste gjemmestedet der nede…

Reklame

Forfatter:

Hver påske skriver jeg historier om påskehønene mine. En ny historie hver dag i påsken. Totalt 9. Dette har jeg gjort i flere år. Har etterhvert fått en del fans og koser meg stort med denne hønsegalskapen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s